Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростен лост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростен лост

Здравейте отново, колеги!

Проблемът този път е следния. Колата претърпя удар в една дупка на пропаднал паваж, при което се спука картерът заедно с маслената помпа и една от тръбите на колекторите се беше така смачкала, че едва можеш да я познаеш. Купех нови тръби, смених картера. Ударът в дупката действително си беше голям, но по двигателя на колата няма разместване и всичко изглежда наред.

Проблемът в скоростния лост е, че скоростите влизат много ама много трудно и те самите изглеждат изместени. Лично според мен свободна изобщо не си е на мястото. Когато включа трета ми изглежда повече на свободна. Трета, четвърта и задна включват без проблем. Зор виждам при първа и втора. Изключително трудно се вкарват...

Не мисля, че проблемът е в скоростната кутия, тъй като скоростите влизат. Махнат всичко около лоста, извадих, погледнах ябълката - не откривам проблем. Изобщо не съм наясно там с механизъма. Къде да гледам, какво да правя и откъде може да идва проблемът?

Първоначално публикувано от Slayer. Покажи съобщение
    Здравейте отново, колеги!

Проблемът този път е следния. Колата претърпя удар в една дупка на пропаднал паваж, при което се спука картерът заедно с маслената помпа и една от тръбите на колекторите се беше така смачкала, че едва можеш да я познаеш. Купех нови тръби, смених картера. Ударът в дупката действително си беше голям, но по двигателя на колата няма разместване и всичко изглежда наред.

Проблемът в скоростния лост е, че скоростите влизат много ама много трудно и те самите изглеждат изместени. Лично според мен свободна изобщо не си е на мястото. Когато включа трета ми изглежда повече на свободна. Трета, четвърта и задна включват без проблем. Зор виждам при първа и втора. Изключително трудно се вкарват...

Не мисля, че проблемът е в скоростната кутия, тъй като скоростите влизат. Махнат всичко около лоста, извадих, погледнах ябълката - не откривам проблем. Изобщо не съм наясно там с механизъма. Къде да гледам, какво да правя и откъде може да идва проблемът?
    Огледай за изкривяване на ламарините отдолу след такъв удар и оттам да има изместване

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 06:11.

Comment

Проверени са тампоните - всичко е наред. Отдолу е огледана цялата кола.

Въпросът ми е дали е възможно да има изместване на ябълковата част в скоростния лост при удара?

Забравих да пиша, че колата е Боксер.

Comment

...

Comment

Да.

Comment

...

Comment

Предполагам , че се е счупила ябълката или са се разместили карантиите там. Ако лостът ти е свободен и пропада, точно там ти е проблема.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Предполагам , че се е счупила ябълката или са се разместили карантиите там. Ако лостът ти е свободен и пропада, точно там ти е проблема.
                  Ей, тая кола нямаше ли опашка назад?.Щом е изкривила яко колектори явно и там е имало удар. От там цялостно разместване. Карам по спомени

Comment

...

Comment

Разглобявах го, целия, да... мисля да ида на канал пак да прегледам нещата, но тампоните са н място, всичко е точно. Двигателя изглежда наред... щом скоростите влизат, изключвам голям проблем със скоростната кутия... в шах съм!

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 06:12.

Comment

Сега се сетих. Скоростният лост отдолу трябва да има едно Т колано. Там, където влиза накрайникът от скоростната има една скоба и под нея щифт. Ако той се е изял ще имаш проблеми. Там имаше и гумен уплътнител ли, втулка ли ....отдавна беше

Comment

Като оглеждате, обърнете внимание на конзолките които държат жилата към кутията. Ако трета е "на мястото на свободна" вероятноста там да има изкривяване е голяма. След като сте разглобили така и така, не забравяйте да промиете и смажете жилата.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Като оглеждате, обърнете внимание на конзолките които държат жилата към кутията. Ако трета е "на мястото на свободна" вероятноста там да има изкривяване е голяма. След като сте разглобили така и така, не забравяйте да промиете и смажете жилата.
                              Боксерът няма жила, доколкото си спомням от 33

Comment

Working...
                              X